Wat kost een verhuizing in 2023?

Je hebt een nieuwe woning of kantoorruimte en gaat dus verhuizen. Waarschijnlijk ben je al op de hoogte van het feit dat het niet alleen tijd kost, maar ook wat geld. Je bent met een verhuizing enkele honderden tot duizenden euro’s kwijt. De exacte kosten zijn afhankelijk van je woning/ruimte, je inboedel en of je een verhuisbedrijf inschakelt. Tegenwoordig zijn er ook talloze opties die de prijs zullen beïnvloeden. Wat kost een verhuizing nou precies in het jaar 2023? In dit artikel krijg je een beeld van wat de kosten ongeveer zijn.

Wat kost een verhuizing met een verhuisbedrijf?

Wanneer je er voor kiest een verhuisbedrijf in te schakelen, kost dat uiteraard meer geld dan wanneer je zelf je inboedel opruimt en vervoert. Je bespaart echter wel flink wat tijd en energie. Ook loop je minder risico op schade en lichamelijke klachten. De kosten van een verhuisbedrijf zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo bepaalt bijvoorbeeld de hoeveelheid spullen, de afstand tussen de twee locaties en de waarde van de spullen wat het uurtarief zal zijn. Als je veel spullen hebt, zal er waarschijnlijk ook een grotere verhuiswagen nodig zijn. Ook kan het dan langer duren om al de inboedel op te ruimen en te vervoeren. Dat zal dus de totale kosten doen verhogen. Je kunt bijvoorbeeld een verhuiswagen van 20 m3 en één verhuizer inschakelen. Je bent dan ongeveer €50 tot €65 per uur kwijt. Zijn er meer verhuizers of is er een grotere wagen nodig? Dan lopen de kosten op. Zo zit je met een verhuiswagen van 50 m3 en twee verhuizers gemiddeld op €115 tot € 135 per uur.

Wat kost een verhuizing zonder verhuisbedrijf?

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen geen verhuisbedrijf in te schakelen. Je neemt dan het opruimen en verhuizen van de inboedel in eigen handen. Hou er wel rekening mee dat je meer tijd kwijt bent en meer risico loopt op schade, waar je in de meeste gevallen ook niet voor verzekerd bent. Het voordeel is dat je in kosten kunt besparen als je het efficiënt aanpakt. Vraag hulp aan vrienden en familie en zorg voor een systeem; label de dozen, zorg voor de juiste bescherming voor de spullen en jezelf en til niet al te zware meubels alleen op.

Hoe kun je besparen op een verhuizing?

Wil je graag besparen op de kosten? Er zijn aantal dingen die je kunt doen. Het is handig om zelf te bedenken welke onderdelen van de verhuizing je op je kunt nemen en wat je liever overlaat aan een expert. Als je bijvoorbeeld zelf je inboedel inpakt, zal je het verhuisbedrijf de inboedel slechts moeten vervoeren naar de nieuwe locatie. De kosten zullen dan lager zijn dan als je de inboedel laat inpakken door het verhuisbedrijf. Het is daarbij handig de dozen en ruimtes te labelen. Zo kunnen de verhuizers de inboedel efficiënter en sneller in en uit de wagen krijgen. Daarnaast is het verstandig verschillende verhuisbedrijven te vergelijken. De uurtarieven kunnen namelijk per bedrijf nogal wat verschillen. Doe dit ook tijdig zodat er voldoende tijd is voor een eventuele onderhandeling en vergelijking.

Urbaninstitute
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart