RAPPORT: Best Practices voor Recycling Market Development Centers

AMERIPEN en RRS Release Report: Best Practices voor State Recycling Market Development Centers

Overheden, bedrijven, ngo’s en recyclers stimuleren de activiteiten op de recyclingmarkt, waardoor de focus op het ontwikkelen van binnenlandse circulaire economieën wordt vergroot. AMERIPEN en Resource Recycling Systems (RRS) zijn verheugd om de: Best practices voor ontwikkelingscentra voor de recyclingmarkt rapport dat moet worden gebruikt als een hulpmiddel om deelstaatregeringen en aanverwante belanghebbenden te helpen bij het opzetten of verbeteren van lokale ontwikkelingscentra voor de recyclingmarkt.

Volgens de gids: “Een ontwikkelingscentrum voor de recyclingmarkt van de staat is een door een bureau geleide of door een derde partij geleide entiteit of programma dat doorgaans wordt opgericht en gefinancierd door deelstaatregeringen en is gericht op het faciliteren van groei binnen de recyclingindustrie door middel van marktontwikkelingsactiviteiten.”

“Het concept van marktontwikkelingscentra voor recycling is niet nieuw. In het begin van de jaren negentig bestonden er door de staat geleide programma’s in Noord- en Zuid-Carolina, Minnesota, New York en Washington’, zegt Bryce Hesterman, adviseur van RRS. “Nu, met beperkte exportmarkten, vooruitgang in gerelateerde technologie, toenemende eisen voor gerecycleerde inhoud en toenemende focus op het creëren van binnenlandse circulaire economieën, is er een hernieuwde interesse om meer van deze centra te ontwikkelen.”

De gids met best practices gaat dieper in op vier hoofdonderwerpen die van belang zijn voor diegenen die een ontwikkelingscentrum voor de recyclagemarkt van de staat willen ontwikkelen:

  • Vestiging: het formele kader voor het centrum
  • Financiering: bronnen voor de exploitatie en uitvoering van het centrum
  • Operaties: hoe het centrum wordt geleid, bemand en bestuurd?
  • Programmering: de activiteiten van het centrum en de ondersteunende hulpmiddelen en middelen

“AMERIPEN is opgericht vanuit het uitgangspunt om duurzame oplossingen voor de verpakkingswaardeketen te ondersteunen, inclusief het stimuleren van een circulaire economie. Met een toenemend aantal bedrijven die vrijwillige doelen stellen op het gebied van recycling en gerecycleerde inhoud, is het essentieel voor ons succes om ervoor te zorgen dat we over de systemen beschikken om deze doelen te ondersteunen. Het ontwikkelen van eindmarkten voor recycling is de sleutel tot die inspanning”, zegt Dan Felton, uitvoerend directeur van AMERIPEN. “Ons doel voor de gids met best practices is om regeringen en andere belanghebbenden te helpen de discussie op gang te brengen en actie te ondernemen in de richting van de ontwikkeling van ontwikkelingscentra voor recyclingmarkten die de economie, gemeenschappen en het milieu ten goede komen.”

Verschillende bestaande ontwikkelingsprogramma’s voor recyclingmarkten in de VS hebben inzicht gegeven in de ontwikkeling van het rapport. Het rapport is gratis te downloaden op de AMERIPEN-website.

DOWNLOAD RAPPORT

AMERIPEN en RRS zullen op 20 oktober een gratis openbaar webinar organiseren om de belangrijkste bevindingen te presenteren, de impact van het rapport te bespreken en de waarde van de ontwikkeling van de recyclingmarkt te bespreken met enkele van de organisaties die aan het rapport hebben bijgedragen.

REGISTREER VOOR WEBINAR

###

creditSource link

Urbaninstitute
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart