PERSBERICHT: RRS lanceert Signalfire Group

RRS lanceert Signalfire Group om diensten voor beleidsontwikkeling en -implementatie te bieden

Resource Recycling Systems, Inc. (RRS), een adviesbureau voor duurzame materialen en hulpbronnen, heeft Signalfire Group gelanceerd. Als dochteronderneming van RRS zal Signalfire Group onderzoeks-, plannings- en implementatieondersteuning bieden aan overheden en organisaties die beleid en regelgeving gebruiken als een hulpmiddel om duurzaam materiaalbeheer en circulaire economiestrategieën te begeleiden.

“RRS werkt al meer dan 35 jaar samen met de overheid, bedrijven, non-profitorganisaties, NGO’s en universiteiten. We hebben de evolutie gezien van benaderingen voor materiaalterugwinning die nu alle spelers betrekken bij de productie-, gebruiks-, inzamelings-, terugwinnings- en verwerkingswaardeketen”, zegt Jim Frey, medeoprichter en CEO van RRS. “Signalfire zal zich richten op gerichte ondersteuning van het veranderende herstelmodel dat organisaties in staat zal stellen beter deel te nemen aan duurzame initiatieven op het gebied van de circulaire economie op de lange termijn.”

RRS heeft de nieuwe dochteronderneming opgericht om middelen te besteden aan het helpen van fabrikanten, detailhandelaren en overheden bij het invoeren van en deelnemen aan nieuwe recyclingsystemen. Signalfire Group levert diensten die gericht zijn op het ontwikkelen en implementeren van best-in-class beleid en regelgevende benaderingen – het navigeren door de soms complexe implicaties voor het bedrijfsleven en de gemeenschap. Diensten omvatten:

  • Beleid/wettelijke analyse en ontwikkeling
  • Marktonderzoek en landschapsanalyse
  • Betrokkenheid en werving van belanghebbenden
  • Ondersteuning voor operaties en naleving
  • Programma-ontwerp/-evaluatie en proefimplementatie

Signalfire Group wordt geleid door drie veteranen uit de milieu-industrie met tientallen jaren ervaring op het gebied van duurzaamheid, materiaalbeheer, beleid en productbeheer:

  • Resa Dimino– Resa heeft in recyclingbedrijven gewerkt (Bronx 2000 / Big City Forest, WeRecycle), bij handelsgroepen (NAPCOR) en als hoofdbeleidsmedewerker voor het New York State Department of Environmental Conservation (DEC). Bij DEC leidde ze de ontwikkeling van de 10-jarige strategie voor duurzaam materiaalbeheer van de staat Beyond Waste en hielp ze bij het formuleren van de EPR-wetgeving van de staat. Resa is momenteel managing principal bij RRS en houdt toezicht op het infrastructuur- en engineeringteam.
  • Garth Hickle– Garth leidde het product stewardship-programma voor de Minnesota Pollution Control Agency (MPCA) die toezicht hield op de implementatie van EPR-programma’s voor oplaadbare batterijen, elektronica en bouwverf. In zijn adviespraktijk heeft hij met verschillende openbare en particuliere klanten gewerkt aan EPR en de ontwikkeling van beleid voor de circulaire economie voor afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA), verpakkingen, tapijt, matrassen en meer. Hij is momenteel de directeur van het International Electronics Management Network en was bestuurslid van de Sustainable Electronics Recycling International (SERI) en Conservation Minnesota. Garth is ook hoofddocent aan de Universiteit van Minnesota. Hij is gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit in Nederland.
  • David Stitzhal– David heeft gediend als afgevaardigde voor nationale dialogen over productbeheer en in teams die advies gaven over productbeheer en EPR-kwesties aan Seattle, King County, het Washington Department of Ecology en het Oregon Department of Environmental Quality. David hielp ook bij het ontwikkelen van een vroeg lokaal, staats- en nationaal beleid voor het terugnemen van ongewenste medicijnen. Hij was de oprichtende coördinator van de Northwest Product Stewardship Council en diende als een oorspronkelijke stakeholder van het National Electronics Product Stewardship Initiative. Hij is momenteel bestuursvoorzitter van de National Stewardship Action Council en voorzitter van Full Circle Environmental, Inc.

“Naarmate meer organisaties werken aan de ontwikkeling van een circulaire economie, is er een toenemende belangstelling voor gedeelde financiële en operationele verantwoordelijkheid voor materiaalbeheer”, zegt Resa Dimino, hoofd van RRS en partner van Signalfire Group. “Signalfire Group levert een toegewijde, gerichte inspanning om overheden en bedrijven te helpen de uitdagingen van dit nieuwe model aan te gaan en bewezen, in de praktijk toegepaste oplossingen toe te passen.”

Signalfire Group vertrouwt op de expertise van zijn leiderschap en maakt gebruik van de decennialange ervaring van RRS en andere strategische partners voor projectondersteuning en -uitvoering.

Meer informatie is online te vinden op www.SignalfireGroup.com.

CONTACT MET DE MEDIA: Melissa Radiwon, mradiwon@recycle.com, 734.996.1361 toestel 117

creditSource link

Urbaninstitute
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart